K.J. Pedagogische Praktijk biedt dus ondersteuning aan zowel kinderen/jongeren als volwassenen, met als doel om te helpen bij het verbeteren van communicatie en het aanpakken van zorgen of problemen. Door wekelijkse gesprekken te voeren, kan er gewerkt worden aan het versterken van de relatie en het vergroten van het begrip tussen ouders
K.J. Pedagogische Praktijk biedt dus ondersteuning aan zowel kinderen/jongeren als volwassenen, met als doel om te helpen bij het verbeteren van communicatie en het aanpakken van zorgen of problemen. Door wekelijkse gesprekken te voeren, kan er gewerkt worden aan het versterken van de relatie en het vergroten van het begrip tussen ouders, kinderen en opvoeders.
K.J. Pedagogische Praktijk biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin kinderen, jongeren én volwassenen zich gehoord en begrepen voelen. Het is een plek waar zorgen besproken kunnen worden, maar waar ook gewerkt wordt aan persoonlijke groei, verbetering van de communicatie en het vinden van oplossingen.
Voor elke kind of jongere wordt er een dossier opgemaakt met de informatie van de sessies die plaats hebben gevonden.
Er zullen evaluatie momenten plaatsen vinden, hierin kan er gezien worden hoe het kind of jongere het ervaren heeft en zijn eigen groei kan inzien.
De gesprekken met het kind of jongere bestaan uit reflecteren.
Hierbij komt ter ondersteuning een werkboek. Dit wordt samen met de pedagoog ingevuld.
Dit werkboek kan dienen als hulpmiddel om zowel de gedachten en gevoelens van de jongere als die van de pedagoog te verhelderen en te verdiepen. Door samen het werkboek in te vullen, word
De gesprekken met het kind of jongere bestaan uit reflecteren.
Hierbij komt ter ondersteuning een werkboek. Dit wordt samen met de pedagoog ingevuld.
Dit werkboek kan dienen als hulpmiddel om zowel de gedachten en gevoelens van de jongere als die van de pedagoog te verhelderen en te verdiepen. Door samen het werkboek in te vullen, wordt de interactie gestimuleerd en krijgt de jongere de ruimte om te reflecteren op zijn of haar ervaringen, gedrag en gedachten.
De rol van de pedagoog in dit proces is essentieel: zij of hij biedt begeleiding, stelt open vragen en creëert een veilige omgeving voor de jongere om zich uit te drukken. Het werkboek kan structuur bieden, maar tegelijkertijd ook ruimte laten voor persoonlijke invulling. De reflectie kan bijvoorbeeld gericht zijn op specifieke situaties, emoties, of doelen van de jongere.
Wat zou je willen weten over dit proces of de invulling van zo'n werkboek?
De sessies bestaan uit:
- Vertrouwensband opbouwen
-Probleem analyse
-Oplossing gericht denken
-Reflecteren op gedrag en handelen.
-Uit laat moment
Copyright © 2025 K.J. Pedagogischpraktijk - Alle rechten voorbehouden
KVK nr.13226
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.